Zastani

/Zastani

Udruga SVE za NJU i Galerija Klovićevi dvori su uz podršku Grada Zagreba povodom Međunarodnog mjeseca Borbe protiv raka dojke organizirali izložbu instalacije ZASTANI umjetnice Andreje Hojnik Fišić.

Izložba je otvorena  30. rujna u 19 sati, a možete ju pogledati do 2. listopada u Galeriji Klovićevi dvori.

Cilj projekta Zastani je podsjećanje na važnost preventivnih pregleda i pružanje psihosocijalne podrške oboljelima. Svaki posjetitelj je na posebnom platnu ostavio svoj potpis kao podršku ženama koje se bore s rakom dojke. Idejna začetnica projekta je autorica Andreja Hojnik Fišić koja je veličinom instalacije (zauzima zid u dužini desetak metara)  simbolično ukazala na veličinu problema.

Umjetnica želi upozoriti na porast broja oboljelih od karcinoma dojki. Preko dvije tisuće umetaka za grudnjake spojeno je u parovima putem vezica, a simboliziraju povezanost svih žena. Okruglasta taktilna forma simbol je ženskih grudi. A i odabir boja nosi snažnu poruku. Energija je uvijek crvena. Ona je osnova našeg života i čim više energije imamo to je bolje. Roza je boja našeg zdravlja, našeg dobrog osjećanja, naše nevinosti… Roza je i optimizam. Crna je bolest. Instalacijom zapravo onima i koji ne znaju čitati želim prikazati taj optimizam koji poslije svake bolesti želimo da se ostvari. I ostvaruje se… uvjerena je Andreja.

Grupa Meritas darovala je koncert kao svoj doprinos. Koncert je održan u Atriju Galerije Klovićevi dvori odmah nakon otvorenja izložbe.

SVE za NJU će kao dio projekta održati javnozdravstvenu akciju Zastani na Cvjetnom trgu 15. listopada. Građani će se moći savjetovati o prevenciji i na različite načine podržati borbu protiv raka i rad Udruge i Centra za psihološku pomoć oboljelim ženama i njihovim obiteljima.

Projekt su pomogli realizirati tvrtka Yamamay, FDM tekstil, Pfizer, Rddigital i Dizajn Cafe.

Prilog možete pogledati ovdje: http://Prilog možete pogledati ovdje: http://magazin.hrt.hr/354266/zastani-instalacija-s-porukom

2017-07-10T12:01:17+00:00 1. listopada 2016.|
%d blogeri kao ovaj: