IZAZOV Čini pravu stvar 21.10.2017.

/IZAZOV Čini pravu stvar 21.10.2017.

U sklopu javnozdravstvene akcije UHVATI RITAM, održane na Cvjetnom trgu, u organizaciji udruge SVE za NJU, Hrvatskog zavod za javno zdravstvo i Grada Zagreba držan je i izazov Čini pravu stvar – Breakdance!

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg izazova na Čini pravu stvar, kada je uz pomoć brojnih donatora prikupio 6 855 kuna za udrugu SVE za NJU, popularni domaći spisatelj i sociolog Bruno Šimleša ponovno je pokrenuo crowdfunding kampanju i svojim novim izazovom oduševio sve okupljene na zagrebačkom Cvjetnom trgu, ovog se puta odlučio na nešto sasvim drugačije od brijanja glave, te je zajedno s poznatim hrvatskim glumcima, Goranom i Bojanom Navojcem odmjerio snage u breakdanceu pod vodstvom mlade freestyle plesačice Mirte Ljulj.
„Nakon prošlogodišnjeg brijanja glave, ovog je puta bilo vrijeme za još veći izazov. Pokušali smo od mene napraviti breakdance plesača, a budući da sam i više nego smotan, morao sam pronaći nekoga tko je još smotaniji – i Navojci su bili logičan izbor. Cijela je priča stvorena kako bismo podigli svijest javnosti o ženama iz udruge SVE za NJU i pomogli im. Radi se o sjajnim fajtericama koje rade veliki posao, tijekom cijele godine. Meni je čast što im javnim sramoćenjem na Cvjetnom trgu mogu pomoći“, rekao je nakon performansa Bruno Šimleša.
Šimleša je kao cilj svog izazova postavio prikupljanje 10 000 kuna preko domaće crowdfunding platforme Čini pravu stvar, a tim bi se iznosom pokrili troškovi održavanja serije psiholoških radionica „Kako brinuti o sebi“ za štićenice udruge SVE za NJU.

„Lijepo je u životu jedne organizacije imati ljude koji nisu samo deklarativni ambasadori, već nekoga tko ti je uvijek na raspolaganju i tko ti je zaista posvećen. Jedan od tih je Bruno Šimleša. Prošlogodišnji i ovogodišnji izazovi koje je kreirao zaista nam puno znače, u emocionalnom smislu i u smislu izgradnje i vidljivosti Udruge u javnosti, ali najviše zbog toga što će nam uplaćene donacije od strane građana omogućiti da ovaj Centar nastavi raditi. Bruno kao pisac, književnik, ali prvenstveno kao terapeut zna koja je vrijednost terapije čovjeku koji je u životnoj krizi i mislim da je to jedini razlog zašto sve to radi“, poručila je Almenka Balenović, predsjednica Udruge SVE za NJU.

2017-10-26T13:01:46+00:00 26. listopada 2017.|
%d blogeri kao ovaj: