prof. Stjepko Pleština u Centru za psihološku pomoć SVE za NJU

/prof. Stjepko Pleština u Centru za psihološku pomoć SVE za NJU

U četvrtak, 7. prosinca 2017. u 18 sati u Centru za psihološku pomoć SVE za NJU, Kneza Mislava 10, prof. dr. sc. Stjepko Pleština održao je predavanje Dijagnostika, liječenje i praćenje bolesnica nakon završenog liječenja raka dojke. Prof. Pleština je specijalist interne medicine, uži specijalist internističke onkologije, Predstojnik Klinike za onkologiju KBC Zagreb, Pročelnik Zavoda za probavne tumore, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i rado viđen predavač u Centru. Rijetko tko bi ovako široku i opsežnu temu mogao kvalitetno obraditi u jednom terminu.

Prof. Pleština je maestralno izvukao ono bitno i dao pregled cijelog procesa od dijagnoze do praćenja osobito naglašavajući važnost individualiziranog pristupa kako u liječenju tako i u praćenju. Upravo zato korištenje digagnostičkih metoda u praćenju jest različito, a izbor pretraga mora imati ishodište u pitanju liječnika:„Kako ste?“.

Slušajući bolesnicu i imajući u vidu sve parametre bolesti i liječenja, a prije svega rizik povrata bolesti, onkolog će odabrati one pretrage koje su dostatne za kvalitetno praćenje. Na kraju, valja reći, da je ovo više bio susret s prof. Pleštinom u kome su sudionice u opuštenoj atmosferi mogle postavljati pitanja i dobiti odgovore.

 

2017-12-12T14:43:43+00:00 12. prosinca 2017.|
%d blogeri kao ovaj: