Plaketa VAM za 2017. dodijeljena je Petri Seitz Mavar

/Plaketa VAM za 2017. dodijeljena je Petri Seitz Mavar

Povodom desete obljetnice osnivanja SVE za NJU Upravni odbor Udruge dodjeljuje Plaketu Vesna Andrijević Matovac – VAM Petri Seitz Mavar.

 

Plesna umjetnica Petra Mavar je svojim plesnim umijećem, senzibilitetom i empatijom pronašla put do žena koje su prošle ili još prolaze životnu kušnju kroz zloćudnu bolest. Sprijateljila ih je s njihovim tijelom, vratila ih ne samo u „njihove cipele“ nego u „plesne cipele“ u kojima ponovo otkrivaju sebe, ljepotu i radost života, druženja i ženstvenosti. U radionice Plesnih buđenja i radionice Plesne skupine SVE za NJU utkano je puno ljubavi i oslobađanja, a cijeli je program nadrastao sva očekivanja. Hvala Petra!

Petra se javila Udruzi i ponudila svoj program Plesno buđenje oboljelim i liječenim ženama. Voditeljica Centra s veseljem je prihvatila prijedlog jer je u Centru baš takav program nedostajao. I krenulo je. Petra je bila vidljivo uzbuđena, možda malo i zabrinuta, ali to nije dugo trajalo. Već na prvom susretu uspjela je stvoriti opuštajuću atmosferu, uspostaviti povjerenje i stvoriti osjećaj sigurnosti. Korisnice su s puno oduševljenja i pohvala opisivale i Petru i program.

Nakon nekog vremena kreativna Petra došla je na ideju da napravi koreografiju i od članica stvori plesnu skupinu. Sasvim slučajno sam na FB stavila skladbu Moj je život moja pjesma Maje Saar uz koju nas u SVE za NJU vežu uspomene na divnu kampanju za koju smo dobili nagradu Biser mudrosti. Petra ju je našla i rekla: „To je to!“

Iako ne želi priznati, potajno vjerujem da Petra ima neki čarobni štapić. Svaka vila mora imati čarobni štapić, a Petra je baš kao dobra vila. Žene u plesnoj skupini redovito dolaze na probe, Petra prilagođava koreografiju i čuva ih. Svaki njihov nastup nabijen je emocijama, a usudit ću se izdvojiti Phenomenal women, 2017. u Močvari. Dakle sve, od glazbe, koreografije, odjeće do katrazične reakcije publike – sve je bilo fenomenalno. Petra je stvorila dramatičan performans koji prikazuje šok dijagnoze, borbu s bolešću i radost pobjede.

Ovdje možete pogledati Flash mob Pink dance, Cvjetni trg 2016.

Treću godinu Petra svoje vrijeme, talent, ljubav daruje oboljelim ženama. Iza njih su dva nastupa u Močvari, nekoliko nastupa na Cvjetnom trgu, nastup na Božićnom sajmu, bezbroj proba, puno proslavljenih rođendana i zagrljaja. A pred njima – život i ples!

Hvala Petri Seitz Mavar na njezinoj dobroti.

2018-03-06T12:03:34+00:00 5. ožujka 2018.|
%d blogeri kao ovaj: