Vida Borš – dobitnica Nagrade VAM za 2011. godinu, posthumno

Vida Borš prva je ambasadorica Udruge SVE za NJU, čiji je rad započela promicati 2010. godine najavom za veliki koncert u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

…

U nastavku započete suradnje, bila je stalni promotor Udruge i njezina rada. Prijateljstvo Vide Borš i Udruge traje sve do njezinog odlaska. Svojim učestalim pojavljivanjem u brojnim medijima koji prate gotovo sve dobne i interesne skupine čitatelja, opetovano je prenosila iskustva oboljele osobe i podizala javnu svijest o zloćudnim bolestima.
Pokretačica je jednog od najpraćenijih blogova u zemlji humoranetumor.com koji govori o izazovima s kojima se oboljela osoba susreće u svakodnevnom životu i na šaljiv, ohrabrujući način analizira vlastite mogućnosti.
Udruga „Humor a ne tumor“ osnovanaje posthumno u čast Vidi Borš sa zadatkom da u bolesti nastavi pričati putem njezine domene humoranetumor.com nastavljajući tako Vidinu ideju.

Centar za psihološku pomoć

Programe provode neposredno zaposlenici i vanjski suradnici terapeuti. Podijeljeni su na psihološke tretmane, savjetovališta, edukacijsko-terapijske radionice i interaktivna predavanja, specijalizirane programe za oboljele i program domaćinstva – smještaj za žene u Centru.

Pročitaj više »