Paula Bobanović – dobitnica Nagrade VAM za 2013. godinu

///Paula Bobanović – dobitnica Nagrade VAM za 2013. godinu
Paula Bobanović – dobitnica Nagrade VAM za 2013. godinu 2018-01-17T08:55:30+00:00

Paula Bobanović unazad više godina posvećuje novinarski interes temi prevencije raka dojke pišući tekstove u funkciji osvješćivanja javnosti, ali kroz svoje tekstove i druge istupe u medijima pokazala je kako ima razvijenu svijest i odgovornost da ostvari svoj doprinos kao javna i privatna osoba.

Kao scenaristica, ali i protagonistica filma „Vidimo se za godinu dana“ podijelila je s javnosti svoje trenutke suoćavanja s bolešću i značajno pridonijela afirmaciji borbe protiv raka dojke, osvješćivanju javnosti o potrebi prevencije te ukazala na potrebu podizanja kvalitete liječenja kao i podizanje kvalitetež života oboljelih žena. Također je ukazala na potrebu pružanja psihosocijalne potpore ženama oboljelima od raka naglašavajući kako je u tom području potreban i nužan i pojedinačni doprinos kao i doprinos stručnjaka i institucija.

U stvaranje filma uključila je i Udrugu SVE za NJU te je film stvaran i jednim dijelom zajedno s osnivačicom Udruge i prvom Predsjednicom Vesnom Andrijević Matovac.