Grupne terapije

//Grupne terapije
Grupne terapije 2018-01-17T08:38:25+00:00

Vježbanje joge

Program vježbanja prilagođen ženama oboljelim i liječenim od raka provodi se u suradnji i u prostorijama Udruge Yoga u svakodnevnom životu.Program provode učitelji joge u skladu s pravilima Udruge Yoga u svakodnevnom životu. Radi se o holističkom pristupu koji obuhvaća tjelesno i mentalno. Naglasak je na tehnikama disanja, opuštanja, učvršćivanja mišica kralježnice.

Fitnes

Redovito vježbanje preduvjet je očuvanja zdravlja i prevencije raznih bolesti. Kod žena oboljelih od raka posebno je važno u rehabilitaciji i održavanju psihofizičke kondicije. Prije početka vježbanja obvezna je konsultacija s liječnikom jer je važno uzeti u obzir opće zdravstveno stanje i nuspojave terapija.

Art radionice

U Centru se povremeno, uglavnom uz blagdane (Uskrs, Božić), organiziraju kreativne radionice učenja različitih tehnika ukrašavanja i izrade ukrasnim predmeta. Radionice, osim učenja tehnike, imaju i terapijski i opuštajući učinak u ugodnoj atmosferi. Voditelji radionica su umjetnici, odnosno osobe dobri poznavatelji određenih tehnika. Radionice su otvorenog tipa.

Team building

Korisnice, na svoju inicijativu i u svojoj organizaciji povremeno realiziraju zajedničke izlete ili odlaske u kazalište ili drugi oblik neformalnog druženja u Centru ili izvan Centra. Udruga podržava ovakve inicijative jer su rezultat zbližavanja žena, naročito onih koje su u grupnom tretmanu. Ukoliko takvo druženje organizira grupa podrške prisutan je i terapeut.