Humanitarna utrka “Novska za nju!” 15.10.2017.

/Humanitarna utrka “Novska za nju!” 15.10.2017.

„Za zdrave grudi se potrudi!“ bit će službeni slogan prve humanitarne utrke u organizaciji Atletskog kluba „NoGA“ iz Novske. Utrka će biti cestovnog karaktera, trčati će se 5 i 10 kilometara po užem i širem centru Novske i održat će se 15. listopada 2017. godine, simbolično na Dan zdravih dojki, u mjesecu borbe protiv raka dojke.

Zašto baš fiksacija na grudi? Zato što je u Novskoj, kao i u Hrvatskoj sve veći broj žena koje obolijevaju od raka dojke, zato što je u Hrvatskoj unatoč napretku moderne medicine, sve veća smrtnost od raka dojke, zato što je to vodeći uzrok smrti žena u dobi od 35 do 69 godina i zato što skoro više nema obitelji koja nije pogođena tom zloćudnom bolesti ili nekim drugim oblikom raka.

Glavni cilj ove utrke naziva „Novska za nju“ je da svekolikoj javnosti, bližnjima i daljnjima ukažemo na važnost tjelesne aktivnosti kao stila života i kao velikog čimbenika u prevenciji nastanka raka dojke i mnogih drugih vrsta raka.

Utrka će biti cestovnog karaktera, trčati će se 5 i 10 kilometara po užem i širem centru Novske.

Utrka će se održati u 15. listopada 2017. godine, simbolično na Dan zdravih dojki, u mjesecu borbe protiv raka dojke.

Ova utrka će osim edukativnog karaktera imati i humanitarni karakter jer ćemo sva novčana sredstva prikupljena od vaših kotizacija i donacija građana uručiti Udruzi žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU.

Ono što ostaje u domeni želja je da utrka potakne što veći broj vas, ženskih trkačica da se odvažite i redovito radite samopreglede dojki i obavljate preventivne dijagnostičke postupke (ultrazvuk i mamografiju). Nije uzalud netko pametan jednom rekao da je bolje spriječiti nego liječiti!

PRIJAVE I INFORMACIJE: www.novskazanju.com

2017-09-04T12:23:24+00:00 4. rujna 2017.|
%d blogeri kao ovaj: